bytes.cat

La wiki d'FP d'informàtica

Eines de l'usuari

Eines del lloc


email_linux_docker

Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Ambdós costats versió prèvia Revisió prèvia
Següent revisió
Revisió prèvia
email_linux_docker [2022/05/16 15:21]
enrique_mieza_sanchez [Email Linux amb Docker]
email_linux_docker [2023/06/30 13:53]
enric_mieza_sanchez [Email Linux amb Docker]
Línia 2: Línia 2:
 El servei de [[https://www.cacauet.org/wiki/index.php/Correu_electr%C3%B2nic|correu electrònic]] és força complexe ja que es composa de diversos processos o //daemons//. A part del típic servei de MTA (postfix, sendmail, etc.) ens cal també un servei de Fetchmail (Courier, Dovecot), antivirus, anti-spam, etc., a part de configurar els certificats i modes d'autenticació encriptada. El servei de [[https://www.cacauet.org/wiki/index.php/Correu_electr%C3%B2nic|correu electrònic]] és força complexe ja que es composa de diversos processos o //daemons//. A part del típic servei de MTA (postfix, sendmail, etc.) ens cal també un servei de Fetchmail (Courier, Dovecot), antivirus, anti-spam, etc., a part de configurar els certificats i modes d'autenticació encriptada.
  
-El sistema de contenidors [[Docker]] ens facilita tota aquesta posada en marxa del servei. **Utilitzarem [[https://cacauet.org/wiki/index.php/Correu_electr%C3%B2nic|docker-mailserver]]: un contenidor que integra tots els serveis necessaris per al funcionament del correu electrònic i n'ha fet una versió "dockeritzada"**. Per poder fer aquesta pràctica cal que estiguis fortament familiaritzat amb [[Docker]].+El sistema de contenidors [[Docker]] ens facilita tota aquesta posada en marxa del servei. **Utilitzarem [[https://docker-mailserver.github.io/docker-mailserver/edge/|docker-mailserver]]: un contenidor que integra tots els serveis necessaris per al funcionament del correu electrònic i n'ha fet una versió "dockeritzada"**. Per poder fer aquesta pràctica cal que estiguis fortament familiaritzat amb [[Docker]].
  
 Articles de referència: Articles de referència:
Línia 140: Línia 140:
   * [[https://es.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework|SPF]]: és el sistema més fàcil d'implantar. Inclourem certa informació als registres TXT del DNS per tal d'associar unes IPs concretes des de les que serà vàlid enviar els correus del nostre domini.   * [[https://es.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework|SPF]]: és el sistema més fàcil d'implantar. Inclourem certa informació als registres TXT del DNS per tal d'associar unes IPs concretes des de les que serà vàlid enviar els correus del nostre domini.
   * [[https://es.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail|DKIM]]: bàsicament consisteix en signar tots els emails amb una clau privada, i presentar la clau pública al servidor DNS.   * [[https://es.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail|DKIM]]: bàsicament consisteix en signar tots els emails amb una clau privada, i presentar la clau pública al servidor DNS.
-  * [[https://returnpath.com/es/blog/como-explicar-dmarc-en-espanol-claro-y-conciso/|DMARC]]+  * [[https://dmarc.org/|DMARC]]: no és pròpiament un sistema de seguretat activa. Es tracta de publicar al DNS les polítques per decidir què fer si un email amb remitent del nostre domini no compleix amb les mesures SPF i DKIM.
  
 Aquests mecanismes permeten als sistemes destinataris identificar si el correu que li arriba és bo. Si no quadra, la probabilitat de que sigui SPAM és molt alta i el filtra cap a la spam box. Aquests mecanismes permeten als sistemes destinataris identificar si el correu que li arriba és bo. Si no quadra, la probabilitat de que sigui SPAM és molt alta i el filtra cap a la spam box.
email_linux_docker.txt · Darrera modificació: 2023/06/30 13:53 per enric_mieza_sanchez